Fit Body Blog | összes cikk>

BIZTONSÁGOS
VÁSÁRLÁS


A vásárlásod során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

TOVÁBB OLVASOM

  _

LEGYÉL A
TÖRZSVÁSÁRLÓNK!


Ha 35.000 Ft összértékben vásárolsz, akkor a kövezkező vásárlásaidból 10% kedvezményt biztosítunk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

INGYENES
SZÁLLÍTÁS


15.000 Ft-os rendelés felett szállítás PostaPontra ingyenes, de alatta is csak 980 Ft!

TOVÁBB OLVASOM

  _

KÉRDÉSED
VAN?


Rendelésed felől érdeklődnél? 
Információra, segítségre van szükséged? Segítünk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

 

TOP termékek
KÖVESS MINKET!
Body&Fit Hungary az Instagramon
Fizetési megoldás
FIT BODY BLOG
2017.10.18 13:39

Így kerüld el a leggyakoribb sportsérüléseket

 Fit Body blog > Így kerüld el a leggyakoribb sportsérüléseket

Sport közben nagyon észnél kell lenni, hogy elkerüld a sérüléseket. Ám mindenki követ el hibákat, így néha megesik, hogy az edzés egy sérüléssel ér véget. Legyél akármennyire is óvatos, minden ellen úgyse tudsz védekezni, ám ezen cikk elolvasásával talán kicsit segíthetünk, hogy mire kell jobban odafigyelned, hogy elkerülj pár nagyon gyakori sérülést.

Az egyik leggyakoribb sportsérülés a boka húzódás. Ez a probléma nem csak a futókat és kocogókat érinti, sajnos egy futópadon is nagyon könnyen szenvedhetsz ilyen sérülést. A legnagyobb probléma a futópaddal, hogy könnyen el tudod veszíteni a fókuszt és félrelépni. A futópadon a megállás se mindig egyszerű. Ha mozgó futópadról hirtelen leugrasz, akkor a lábaid talajt érve megállnak, ám a tested a tehetetlensége miatt menne tovább, ami nagyon könnyen vezet boka sérüléshez. A szabadtéri futásnál a legnagyobb veszélyt az egyenetlen talaj jelenti. Nem figyelsz oda és véletlen belelépsz egy gödörbe és már kész is baj. A futópad legbiztonságosabb használata, ha folyamatosan figyelsz, nem kalandozol el, és használod a legtöbb futópadon tartozék csatot, ami azonnal megállítja a futópadot, ha elesnél vagy bármi hasonló történne veled. Szabadtéren pedig a legjobb, ha kijelölt futópályát használsz, így biztos lehetsz, hogy az út minősége megfelelő a lábaidnak.

Bizonyára te is érezted már azt a szörnyű fájdalmat, ami néha edzés alatt hirtelen, a semmiből nyilal a derekadba? Ez a fájdalom annak a jele, hogy túlerőltetted a hátad. A nem megfelelően kivitelezett vagy túl nagy súlyokkal végzett gyakorlatok szinte mindig ide vezetnek, aminek a folytatása, hogy a következő pár napban szinte meg se tudsz majd mozdulni, így mindig figyelj oda, hogy minden – a hátat is igénybe vevő – gyakorlatot helyesen vitelezz ki.

A felkar és a váll alatti rész izomgyengesége a bicepsz ínhüvelyének gyulladására utalhat. Ezt a sérülést általában a túlerőltetés, a túlzott súlyokkal, túl nagy ismétlésben végzett gyakorlatok okozzák. Ennek a sérülésnek a legjobb megelőzése, ha nem erőlteted túl a karod. Váltogasd a gyakorlatokat és hagyj elég időt magadnak pihenni két sorozat közt, így hagyva időt az izmoknak a pihenésre.

A fekvőpad nem megfelelő használata szinte biztos, hogy a mell izmainak sérüléséhez vezet. Ha túl nagy súlyokat használsz a mellizmaid erősítésére, akkor azok könnyen elszakadhatnak, ami egyelég komoly sérüléshez vezet. Ha úgy érzed, mint ha valami elpattant volna a mellkasodban, és a terület feketés-kékessé válik, akkor nagy valószínűséggel izomszakadást szenvedtél. Ezért mindig ügyelj arra, hogy annyi súlyt használsz, amit még kordában tudsz tartani. Ha mégis nagyobb súlyokra vágysz, akkor legyen egy segítő társad, aki ott van, ha valami balul sikerülne.

Éreztél, vagy hallottál már kattogó hangot a válladban, amikor olyan gyakorlatot végeztél, ami a vállizmokat is igénybe veszi? Ez a váll ízületének sérülését jelezheti. Ezt a sérülést legtöbbször szintén a túlerőltetés okozza, de egy rövid, de annál erőteljesebb behatás is kiválthatja, például ha esésnél nyújtott kézre huppansz. Ezt a sérülést nagyon nehéz megelőzni, így csak annyit tehetsz, hogy mindig figyelsz a gyakorlat helyességére, és ha bármilyen kattogó hangot vagy érzést tapasztalsz felkeresel egy orvost.

Ha már szereztél sportsérülést, akkor tudod, hogy ezeket nem lehet félvállról venni. A legjobb esetben is napokra megnehezítik az életed, korlátoznak a mozgásban. Azonban egy komolyabb sérülés akár az egész későbbi életedet megváltoztathatja, így mindig figyelj oda, ha sportolsz. Ezért mindig figyelj oda, hogy csak óvatosan feszegesd a határaid, sose vállalj be olyat, ami esetleg még sok lehet, és azt se feledd, hogy a legtöbb sérülés elkerüléséhez a megfelelő bemelegítés is éppen olyan fontos, mint a gyakorlatok megfelelő kivitelezése.FORRÁSOK:

  • Linda Melone: 10 Common Workout Injuries and How to Avoud Them
  • Mark Barroso: 8 common workout injuries and how to heal thems
Webáruház készítés