Fit Body Blog | összes cikk>

BIZTONSÁGOS
VÁSÁRLÁS


A vásárlásod során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

TOVÁBB OLVASOM

  _

LEGYÉL A
TÖRZSVÁSÁRLÓNK!


Ha 35.000 Ft összértékben vásárolsz, akkor a kövezkező vásárlásaidból 10% kedvezményt biztosítunk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

INGYENES
SZÁLLÍTÁS


15.000 Ft-os rendelés felett szállítás PostaPontra ingyenes, de alatta is csak 980 Ft!

TOVÁBB OLVASOM

  _

KÉRDÉSED
VAN?


Rendelésed felől érdeklődnél? 
Információra, segítségre van szükséged? Segítünk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

 

TOP termékek
KÖVESS MINKET!
Body&Fit Hungary az Instagramon
Fizetési megoldás
FIT BODY BLOG
2017.08.27 17:07

Mitől függ, hogy mennyi energiára van szükséged?

    Fit Body blog > Mitől függ, hogy mennyi energiára van szükséged?

Általában, ha diétára fogja magát valaki, az első dolga az, hogy a bevitt kalória mennységét csökkenti. Ugye, Te is így szoktad? De mitől függ, hogy mennyi kalóriára van egyáltalán szükséged?

A szervezet energiaszükségletén az energiaegyensúly fenntartásához szükséges energiabevitelt értjük, ami adott környezeti  körülmények között fedezi a szervzet fenntartésához, valamint a különböző tevékenységekhez szükséges energiát.

A teljes nyugami állapothoz viszonyított bármilyen többlettevékenység (emésztési munka, izommunka..stb.), anyagcserefokozódással jár, emiatt a szervezet energiaszükséglete a szervezet fenntartásához szükséges minimális energiaszükséglet, az ún. alapanyagcsere fölé emelkedik. Ezt az energiaszükséglet növekedést többletanyagcserének, máésnéven munkaanyagcserének nevezzük. Ennek megfelelően az ember enegiaszükségletét döntően két tényező határozza meg:

- az alapanyagcsere,

- a fizikai akitivtás energiaszükséglete.

 

A növekedés időszakában, valamint különböző élettani állapotokban (pl. terhesség, szoptatás), illetve betegségekben az energiaszükséglet jelentősen eltérhez a normál állapotra jellemző értéktől, amit figyelembe kell venni az energiaszükséglet meghatározásakor. Gyakorlati szempontól különösen az alábbi korrekcióknak van jelentősége:

- a növekedés többletenergia igényének,

- a terhesség és szoptatás többletenegia igényének valamint,

- a normáltól eltérő állapotokból adódó szükséglet-változásnak.

 

A szervezet összes energiaigénye számos tényező komplex hatására alakul ki, és a különböző korú, nemű, testméretű, testalkatú, és egészségi állapotú személyek egyéni energiaszüksélete igen eltérő lehet. Az energiaszükséglet további jelentős differenciálódása elsősorban a fizikai aktivitás következménye, de a környezeti tényezők (éghajlat, klíma, munkahely jellege..stb.) is jeletősen módosíthatják az energiszükségletet.

Az emberi szervezet energiaigénye szoros, pozitív korrelációt mutat a testtömeggel és a test összetételével. A különböző szövetek működéséhez szükséges energia mennyisége igen eltérő lehet. Mivel a zsírszövetek energetikai tekintetben gyakorlatilag inaktívak, a szervezet energiafelhasználása az ún. zsírmentes testtömegtől függ. A esttömeg növekedése, amennyiben az fokozott zsírlerakódás eredménye, lényegsen nem növeli meg a szervezet energiaigényét, ezért a szervezet energiaszükséglet meghatározásához nem a tényleges, hanem a ún. kívánatos testtömeget kell figyelembe venni.

Még eggyel több ok arra, hogy ne félj használni edzésnél a súlyokat, nem leszel kétajtós szerény tőle! Viszont minél izmosabb vagy, annál több kalórát égethetsz el még alaphelyzetben is. Hajrá lányok, fiúk irány edzeni! :)

 

Ha tetszett a cikk nyomj egy like-ot és oszd meg ismerőseiddel.

 

    További cikkek Neked! | ÖSSZES CIKK>

 

 

 

 

Proteines Madártej

 

 

 

Sokunk nagy kedvence a madártej, mely francia eredetű desszert, tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. Mindez diétásan és magas fehérjetartalommal is készíthető. 

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Triplacsokis korongok

 

 

 

Sajnos akár tetszik, akár nem a nyárnak lassan vége és beköszönt az ősz, és egyre több időt töltünk a lakásban, de ne szaladjunk enynire előre, ezért most még egy egyszerű, gyorsan elkészíthető receptet hoztunk, amit akár a gyerkőcöknek is csomagolhatsz. 

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Superfood?Tényleg szuper?

 

 

 

Minden idők legegészségesebb divatja a superfood. Nem új keletű kifejezés, több mint egy évszázada létezik, mégis az utóbbi években söpört végig a világon. Nézzük, hogy tényleg olyan szuperek?

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Fenékformálás, mert sosem lehet elég kerek

 

 

 

Ki ne szeretne kerek, formás feneket. Ez a testrész az egyik leghangsúlyosabb részed, ezért biztos te is szeretnéd, ha mindig csúcsformában lenne. Lássuk az öt leghatásosabb gyakorlatot, amit még otthon is el tudsz végezni.  

Tovább >>>

 

 


 

    Termékajánló Neked! | ÖSSZES TERMÉK>>

Smart Chips (23g)

470 Ft

Smart csoki steviával (85g)

1 190 Ft

Pure Tarwegras - Búzafű por (250g)

1 990 Ft

WheyChoco (250g)

2 490 Ft

Smart Bars Crunchy fehérje szelet (45g)

490 Ft

Whey Perfection fehérjepor

6 190 Ft

Webáruház készítés