Fit Body Blog | összes cikk>

BIZTONSÁGOS
VÁSÁRLÁS


A vásárlásod során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

TOVÁBB OLVASOM

  _

LEGYÉL A
TÖRZSVÁSÁRLÓNK!


Ha 35.000 Ft összértékben vásárolsz, akkor a kövezkező vásárlásaidból 10% kedvezményt biztosítunk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

INGYENES
SZÁLLÍTÁS


15.000 Ft-os rendelés felett szállítás PostaPontra ingyenes, de alatta is csak 980 Ft!

TOVÁBB OLVASOM

  _

KÉRDÉSED
VAN?


Rendelésed felől érdeklődnél? 
Információra, segítségre van szükséged? Segítünk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

 

TOP termékek
KÖVESS MINKET!
Body&Fit Hungary az Instagramon
Fizetési megoldás
FIT BODY BLOG
2017.07.20 10:51

Lehet, hogy emiatt nem fejlődsz kellőképpen…?!

Fit Body blogLehet, hogy emiatt nem fejlődsz kellőképpen…?!

 

 

gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés
Megfelelően, tudatosan étkezel? Odafigyelsz, hogy mikor, mit eszel? Sőt, még eleget mozogsz is, de valamiért nem úgy fejlődsz, ahogy szeretnél? Ha Te is hasonló cipőben jársz, akkor érdemes tovább olvasnod.Tudd meg, mi állhat a háttérben!

Sok kezdő, illetve több esetben nem is kezdő vagy a teremmel ismerkedő egyén hangoztatja, hogy ő márpedig jól étkezik, de a fejlődése csodák - csodájára valamiért elmarad. Ellenben, amikor felteszik a bűvös kérdést: „És a kajád rendben van?”
Egyértelműen a válasz: „Persze, napi négyszer - ötször eszem!...”
Erre már rutinosan rákontrázom, hogy: „Úgy érted, hogy ki van számolva a számodra szükséges napi fehérje, szénhidrát és zsírmennyiség, amit be is viszel zöldségekkel (rosttal) kiegészítve?”

Ilyenkor a válasz, hogy: „Nem, annyira azért nem figyelek oda rá, eszem azt, amit a menzán/gyors étkezdében tudok rendelni, valamint egy kis péksütit és persze, egy két gyümölcsöt is napközben.”

Ezzel a fajta táplálkozással lényegében semmi probléma sincsen, hiszen legtöbben nem sportolunk versenyszinten, nem célunk a kupák gyűjtése és az ellenfelek legyőzése a színpadon, azonban minden, még hobbi szinten sportolónak is, aki elsősorban fogyni szeretne, és/vagy izmosodni meg kell értenie, hogy megfelelő tápanyagok nélkül hosszabb távon fejlődést nem lehet felmutatni.

Persze, nem minden embernek van lehetősége és energiája minden nap kimérni a tápanyagokat és azt elkészítenie magának, azonban nagyon sokat nyomhat a latban, ha az ember akár nagy vonalakban is, de odafigyel, arra hogy mennyit és legfőképpen, milyen minőségű(!) tápanyagot visz be a szervezetébe.

1. Szénhidrátok

Fontos, hogy törekedj az egyszerű szénhidrátok, legfőképpen a cukrok fogyasztásának mellőzésére (kivéve edzés után, ezt azonban majd egy külön cikkben fogom kifejteni).

Valamint a komplex (összetett) szénhidrátokat részesítsd előnyben, mint például a rizs, zab, teljes kiőrlésű gabona félék, valamint teljes kiőrlésű tésztafélék, hiszen ezek egyenletesen biztosítják a glükóz szintet a szervezeted számára, valamint nincsenek negatív hatással az inzulin kiválasztásunkra, így nem éhezünk meg közvetlen a fogyasztásuk után.

2. Zsírok

Ezenfelül, ha teheted kerüld a telített zsírok fogyasztását, és törekedj a telítetlen zsírsav- források bevitelére (pl.: olajos magvak).

3. Fehérjék

A legfontosabb izomépítéshez szükséges összetevő a fehérje.

Fontos, hogy izomzatot a szervezet csak fehérje felhasználásával tud „előállítani”, így, ha izomépítés -és megőrzés a célod, mindenképpen törekedj a megfelelő húsfogyasztásra, illetve az edzés utáni fehérje bevitelre, melynek nagy szerepe van, hiszen ebben az időszakban (edzés utáni fél – egy órában) a szervezet úgynevezett szuperkompenzációs állapotban van, amely azt jelenti, hogy a bevitt tápanyagokat extrém módon raktározza és használja fel!

Erre a „speciális” esetre találták ki a fehérjepor izolátumokat és koncentrátumokat, amelyek megnövekedett felszívódási képességüknek köszönhetően kifejezetten segítik az edzés utáni regenerálódást és izomépítést.

Itt fontos megjegyezni, hogy minél minőségibb fehérje forrást használsz a súlyzós-, illetve egyéb edzés után, annál pozitívabb hatással számolhatsz.

Ehhez tökéletes választás a Body&Fit Isolaat Perfection fehérjepor, mely segítségével maximalizálhatod a fejlődésedet és emellett egy tökéletes ízű terméket is kapsz.

 

 

 

Összegzésként a legfontosabb, hogy, habár nem is mindannyian vagyunk élsportolók, attól függetlenül lehetőségeid szerint törekedj a megfelelő étkezésre, valamint a legfontosabb „étkezést”, ami az edzés utáni fehérje bevitelnek számít, ne hanyagold el és főként ne rossz minőségű kiegészítővel próbáld azt megoldani.

Ha tetszett a recept nyomj egy like-ot vagy oszd meg ismerőseiddel!

 

 
    További cikkek Neked! | ÖSSZES CIKK>

 

 

 

 

 

Megfelelő mennyiségű folyadékot fogyassz

 

 

 

A mai rohanó életmódunkban sokszor még az alapvető dolgokat is elfelejtjük, mondván egyszerűen nincsen rá „időnk”. Sokan így viszonyulunk a megfelelő víz és folyadék bevitelhez. Modern korunk egyik vívmánya, hogy egyszerűen elfelejtettünk eleget(!) inni…

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Proteines fánk

 

 

 

Mi nagyon szeretjük a fánkot, ezért hoztunk neked egy Protein fánk receptet, amit bűnözésmentesen fogyaszthatsz. A recept alapján elkészített fánk(ok) fehérje tartalma magas és a zabnak köszönhetően sokáig eltelít.

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Menyire veszélyes a yo-yo effektus?

 

 

 

Azt bizonyára te is tudod, hogy a yo-yo effektus nem jó dolog, de veszélyes is lehet!? Ha pedig veszélyről beszélünk, akkor az egyik legfontosabb szervre gyakorolt hatását érdemes górcső alá venni, a szívet.

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Milyen fehérjék léteznek?

 

 

 

Azt bizonyára te is tudod, hogy a fehérje nélkülözhetetlen, nem csak a testépítéshez, fogyókúrához és fitneszhez, de a mindennapjaid során is. A fehérje fontos építőeleme az izmaidnak. De tényleg ennyire egyszerű a dolog? Csak ahhoz van rá szükség, hogy erős legyél, vagy van más funkciója is?

Tovább >>>

 

 

 


 

    Termékajánló Neked! | ÖSSZES TERMÉK>>

BCAA Caps 600 mg - BCAA kapszula (180db)

4 190 Ft

Smart Hazelnut Chocolate Spread - Mogyoró-csokoládé krém (250g)

2 490 Ft

Happy Flavours a tökéletes rostforrás (250g)

2 890 Ft

WheyChoco (250g)2 490 Ft

Smart Bars Crunchy fehérje szelet (45g)

490 Ft

Whey Perfection fehérjepor

6 190 Ft

 


gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezésgyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés, gyorsabb fejlődés, testépítés, miért nem fejlődök?, helytelen táplálkozás, edzés étkezés

Webáruház készítés