Fit Body Blog | összes cikk>

BIZTONSÁGOS
VÁSÁRLÁS


A vásárlásod során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

TOVÁBB OLVASOM

  _

LEGYÉL A
TÖRZSVÁSÁRLÓNK!


Ha 35.000 Ft összértékben vásárolsz, akkor a kövezkező vásárlásaidból 10% kedvezményt biztosítunk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

INGYENES
SZÁLLÍTÁS


15.000 Ft-os rendelés felett szállítás PostaPontra ingyenes, de alatta is csak 980 Ft!

TOVÁBB OLVASOM

  _

KÉRDÉSED
VAN?


Rendelésed felől érdeklődnél? 
Információra, segítségre van szükséged? Segítünk!

TOVÁBB OLVASOM

  _

 

TOP termékek
KÖVESS MINKET!
Body&Fit Hungary az Instagramon
Fizetési megoldás
FIT BODY BLOG
2017.06.09 09:34

LEHET, HOGY EMIATT ŐSZÜLSZ...

    Fit Body blog > Lehet, hogy emiatt őszülsz

 

őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt
Az őszülés egy természetes dolog, ahogy múlnak az évek a tested elkezd kiöregedni. A bőröd veszít a rugalmasságából, ráncos lesz, a látásod, hallásod romlik, a hajad pedig elkezd őszülni. De az őszülés akkor is normális, ha a vártnál sokkal korábban kezdődik?

A harmincas éveidben már elkezd őszülni a hajad, ötven éves korodra pedig az is normális, ha a hajad fele őszbe fordul. Az ősz hatást a normális hajszálak közt növő fehérek keltik. Az idő múlásával a pigmentációért felelős sejtek kiöregednek és leállítják a melatonin termelést, így a növekvő hajszálaid nem lesznek megfestve.

 

Ahhoz, hogy a hajad megfelelően tudjon nőni minden tápanyagot meg kell kapnia, amire szüksége van. Orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy akinek túl korán kezdődik meg az őszülés, annak nem működnek megfelelően a hajhagymái, ami visszavezethető a szívkoszorúér problémájára. Ez az ér látja el tápanyaggal a szíved, ha ez nem működik megfelelően, akkor a szíved nem tud rendesen működni, így a tápanyagok - amik a véredben utaznak - nem tudnak rendben eljutni a kívánt helyekre.

 

B12-vitamin

Persze mielőtt halálra rémülnél érdemes elgondolkodnod azon, hogy van-e egyáltalán elég tápanyag, amit a szíved elszállíthat. A vitaminok - köztük is a B12 - elengedhetetlen a megfelelő hajképzéshez. Ha nem juttatsz elegendőt a szervezetedbe, akkor az először a nem létfontosságú folyamatoktól fogja megvonni, hogy a többinek elég legyen. Márpedig a hajad az életben maradás szempontjából egyáltalán nem fontos, így ilyen esetben először elkezd őszülni, de hosszútávon tartós hajhulláshoz is vezethet.

 

Ásványi anyagok

Az ásványi anyagok, köztük is a cink, ugyanilyen fontosak az egészséged megőrzéséhez. A szükséges tápanyagokat legkönnyebben vörös húsokkal, hallal, csirkével, tojással és természetesen zöldségekkel és gyümölcsökkel biztosíthatod. A B12 vitamin tipikusan állati eredetű, így ha olyan életmódot élsz, amibe az ilyen táplálékforrás nem illeszthető be, akkor érdemes étrendkiegészítővel pótolnod azt. A B12 vitamint a húsokon kívül tojásból és tejből is biztosíthatod.

 

Külsőleg is érdemes foglalkoznod a hajaddal

Használj olyan készítményeket, melyek leuteint és zeaxhantint tartalmaznak. Ezek az antioxidánsok képesek megállítani, de akár vissza is fordítani a kezdeti őszülést.

 

Tedd le a cigit!

A cigaretta számlájára már nagyon sok minden írható, és nincs ez másképp az őszüléssel sem. Ha dohányos vagy és úgy érzed, hogy annak ellenére őszülsz, hogy még nincs itt az ideje, akkor érdemes letenned a cigarettát. Persze, ha semmi ilyet nem vettél észre magadon, akkor is :). A dohányzás rongálja a hajat, töredezetté teszi azt. A sérült haj pedig hajhulláshoz vezet.

 

A hajhullás természetes dolog, azonban a kihullott hajad helyére növő új kevesebb pigmentet fog tartalmazni. Míg ez a folyamat fiatal korodban észrevehetetlen, addig a idő haladtával egyre erősödik, egy idő után pedig a még egészséges színű hajad helyére ősz nő vissza. Ezért érdemes óvnod az olyan dolgoktól, amik gyorsítják a hullását. A hajfestékek nagyon roncsolják a hajat, ezért ha folyamatosan használod számolnod kell azzal, hogy sokkal gyorsabban fog tönkre menni. De az olyan hétköznapi dolgok, mint a hajsütő vas, hajvasaló és hajszárító se tesznek nekik jót. Az extrém magas működési hőmérséklet roncsolja a haj szerkezetét. Ez fokozottan igaz, amikor vizes hajon használod őket.

Bár orvosilag nem bizonyított, egyes népek előszeretettel használnak természetes szereket az őszülés ellen. A leghatásosabbnak véltek például a fekete szezám és a csalán.

A stressz legalább olyan káros, mint a dohányzás. És a cigarettához hasonlóan a túl sok stressz is okozhat őszülést és hajhullást. Ezért próbálj meg pozitív maradni és amikor időd engedi relaxálj.

 

Az őszülés természetes folyamat, csak az nem mindegy, mikor kezdődik. Ha fiatal korodban találkozol egy-egy ősz hajszállal az teljesen normális. Persze akkor se kell kétségbe esned, ha túl hamar őszülsz. Sok minden máshoz hasonlóan, az őszülésre való hajlam is örökölhető, így ha a családodban ez megszokott, akkor neked se kell aggódnod. A hosszú ideig tartó, természetes haj titka pedig a megfelelő védelem és ápolás.

 

 

FORRÁSOK:

Arun Kedia: How to prevent gray hair

Bridget March: WTF makes your hair turn grey - apart from the obvious?

Nicola Harley: Going grey early increases heart attack risk

 

 
    További cikkek Neked! | ÖSSZES CIKK>

 

 

 

 

Zsír(s)ok(k)

 

 

 

Egyre többen étkeznek tudatosan. Remélem te is közéjük tartozol, és mint tudatos, egészséges táplálkozó te is biztosan szeretnél tisztában lenni azzal, hogy mi is az pontosan, amit megeszel. Ha igen, akkor olvasd el cikkünket. 

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Vegan, diétabarát csokis-banános cookies

 

 

 

Nincs ötleted, de sütnél valamit gyorsan? Esetleg van otthon Neked is nagyon érett banánod, de nincs ötleted, mit csinálj belőle? Segítünk! Készíts velünk szuper szaftos, nagyon finom vegán cookie-kat!

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Melyik napszakban érdemes edzeni?

 

 

 

A rohanó világban lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik már annak is örülnek, ha egyáltalán arra jut idejük, hogy edzenek, de ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek nem úgy kell bezsúfolniuk az edzést két program közé, akkor lehet, hogy már te is elgondolkoztál azon, hogy vajon ugyanolyan egy reggeli, egy délutáni vagy egy esti edzés?

Tovább >>>

 

 

 

 

 

Menyire veszélyes a yo-yo effektus?

 

 

 

Azt bizonyára te is tudod, hogy a yo-yo effektus nem jó dolog, de veszélyes is lehet!? Ha pedig veszélyről beszélünk, akkor az egyik legfontosabb szervre gyakorolt hatását érdemes górcső alá venni, a szívet.

Tovább >>>

 

 

 


 


 

 

CPure Baobab Poeder - 100% baobab por (200g)

5490 Ft

Superfruit Drink Mix - Gyümölcsmix italpor (250g)

4 900 Ft

Sports Pancakes - steviával (450g)

3 750 Ft

Smart Bars Crunchy fehérje szelet (45g)

490 Ft

Pure Chlorella - Chlorella alga tabletta (250g)

4 299 Ft

Amino's & Energy edzés előtti (246g)

5 490 Ft

 


őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt, őszülök, őszülés okai, mitől őszülhetek, őszülés 30 év alatt

Webáruház készítés